Skip to the content

Har du frågor? Ring 08-522 789 50 vardagar mellan 09.00 - 12.00 eller fråga via kontaktformuläret.

Elpriskollen

Det finns över 100 elleverantörer att välja mellan och många av dem har flera olika typer av elavtal. Elpriskollen är en webbplats där du kan jämföra olika elavtal. Webbplatsen drivs av Energimarknadsinspektionen som är tillsynsmyndighet av marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme.

För att hitta det bästa elavtalet för dig kan du använda dig av Energimarknadsinspektionens prisjämförelse Elpriskollen.

Alla elleverantörer måste rapportera in sina elavtal och priser till Elpriskollen vilket gör att de ska ha alla tillgängliga elavtal i sina jämförelser.

Jämförpris

När du jämför olika elpriser bör du titta på priser som uttrycker totalkostnaden per kilowattimme för det specifika elavtalet, annars kan det bli fel. Hur elhandelsföretag anger sina jämförpriser är reglerat enligt lag för att elkunder ska kunna göra jämförelser. Jämförpriserna för olika erbjudanden om elavtal kan du se på Elpriskollen.

Anvisat pris

Om du inte träffar avtal om ditt elpris blir du debiterad ett så kallat anvisat pris. Det priset är ofta betydligt dyrare än de avtalspriser som elleverantörer erbjuder.

Senast uppdaterad: 2019-06-14 12:29